Ön itt van >>
jogi tudnuvalók

TEVÉKENYSÉGEINK


Célunk a családok érdekeinek képviselete, védelme. A több gyermeket nevelők összefogása , azonos gondjaik megoldásának segítése. Feladatunk a mai napig nem kevés: a gyermekek óvodai, iskolai körülményeinek nyomon kísérése. A nagycsaládosok érdekében vélemény-nyílvánítás , részvétel a döntéshozatalban, a köz érdekében a társadalmi változások nyomon követése. Szabadidő hasznos és ésszerű eltöltésének szervezése. Az eddig eltelt idő alatt a feladatainkat sikeresen megoldottuk, közben szép sikereket könyvelhettünk el .

2001 április a NOE Régiós Titkárságaként is működünk.

A régióba tartozik:
Jász-Nagykun-Szolnok megye
Szabolcs – Szatmár –Bereg megye
Borsod – Abaúj – Zemplém – megye
és Hajdú – Bihar – megye

1998 októberétől egyesületünk közhasznúvá vált. Pályázatok, rendszeres családi programok, jogi tanácsadások szerepelnek feladataink között . A Nagycsaládos Egyesület mindig is szívesen fogadta az idős emberek segítségét , akik tudják és remélik , hogy a nagyszülő korú családtagok nyugdíjaztatásuk után is hasznos , segítő tagjai maradnak nem csak a családnak , de az egész társadalomnak is .Mindig szívesen fogadtuk a játszóházainkban a nyugdíjasokat nem csak unokáik felügyelője , de segítőként is .

Az egyesület mindig nyitott ,és igyekezett kapcsolatot teremteni különböző civil csoportokkal, egyesületekkel.

Megalakulásunk óta folyamatosan kulturális programokat szervezünk tagjaink számára , ezzel együtt az Országos Egyesület által rendezett országos programokon is résztveszünk.

2001 április 27. az M-1182/2000 ingyenes vagyon átadási szerződéssel saját tulajdonú épületrészt kapott Egyesületünk Püspökladány Kodály Zoltán út 4 szám alatt. Amelyet igen nagy anyagi ráfordítással a saját költségén és a tagság önkéntes munkájával három hónap alatt rendbe hozott. ( - a fennállásunk óta ez a harmadik épület amit helyre hoztunk, de……..-)

Pályázati programjainkat az elmúlt évek folyamán támogatta:

az Egészségügyi Minisztérium,
a Szociális és Családügyi Minisztérium
a Családpolitikai Intézet,
a MOBILITÁS Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda,
a DANONE cég
a Hajdú Volán cég,
Püspökladány Város Közművelődéséért Közalapítvány,
Segítő és Gondoskodó Alapítvány,
Informatikai Kormánybizotság,
Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Valamint helyi válalkozók:

Török pékség
Ifj. Nátházi Albert
Kirzsa Imre
Szalóki László
MATIMA Kft.

Ez a lista nem teljes hiszen nagyon sok jóérzésű magánember és cég anonim támogatása segíti programjaink kulturált és színvonalas lebonyolítását.

Állandó programjaink:

Honismereti tábor
Nyári szünidei játszóház
Ünnepekhez kapcsolódó programok
Gyermeknap
Generációk együttműködése
NOE által rendezett országos rendezvények
Állandó érdekvédelmi munkák
Gyermek felügyelet

Az egyesület a folyamatosan beérkező adományokat eljuttatja a tagsághoz valamint a régióhoz tartozó egyesületekhez. Együttműködési megállapodást kötöttünk közhasznú felajánlás keretén belül a Hajdú- Bihar –megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat nevelőszülői hálózattal. Püspökladány körzetében élő nevelőszülők számára helyet biztosít egyesületünk az általuk szervezett programokhoz. A vérszerinti szülők és gyermekeik kapcsolattartásához is biztosítunk helyet.

Egyesületünk szellemisége távol áll az anyagi segélyezés fogalmátol , de a családok nehéz szociális körülménye szükségessé teszi mindenfajta és jellegű gyűjtését és közvetítését .

1997-től folyamatosan minden pályázati lehetőséget kihasználva segítjük a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlődését.

Támogatjuk a tagcsaládok gyermekeiből alakult színjátszó csoport működését ,és az Ifjúsági csoport újraindítását ( - már korábban sikeresen működött - ). Ezzel elősegítjük a faitalok szabadidejük kulturált , és hasznos eltöltését

A NOE Ifjúsági tagozatának helyi ifjúsági csoport aktív tagjainak köre jelenleg kicsi, de a csapat bővítése folyamatos, így várjuk a fiatalok részvételét.

Terveink között szerepel a jövőt illetően az egyesület tevékenységének kibővítés, nyitottak vagyunk nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is.